Slimi Jimi Bubby Boy

Idag har jag inte pluggat. Ja, det är lika bra att få ur mig det direkt annars kommer ångesten bara växa sig större med varje bokstav jag knapprar ner. Så nej, jag har inte plugga. Istället har jag spenderat dagen i Växjö med min far och styvmor på jakt efter julklappar. Hittade jag några julklappar då? Nej. Men jag hittade en supersöt topp som kommer funka asbra till mina skinnbyxor. Ja, jag köpte den. Ja, jag har lite ångest. (Ni märker att ångest är ett härligt, återkommande ord i min blogg va?) Men den va på rea och grejer så jag kunde inte motstå. Och jag har faktiskt PLANERAT vad alla ska få. Så nu är det bara att inhandla dem.

Kvällen bjuder på idol-mys och imorgon åker jag till Nybro relativt tidigt för att fira mormor som fyller år. Himla trevligt! Dock rabblade hon nyss upp allt vi ska äta och jag blev lite orolig. Inte för att det inte skulle vara gott, det är det alltid, men över att jag kanske inte kommer kunna ta mig ut ur huset och åka till Kalmar.
"Jag är ledsen Mikaela, jag kan helt enkelt inte resa mig upp.."
Ja, för imorgon är det ju tjejkväll hos Mikaela dårå.. Kommer nog bli nice. Men nähe nu måste jag pysa!
Ha en fin fredag!


The drugs don't work

Sitter och ritar nu.. Dock inte det jag borde (skolarbete) utan jag ritar rosor. Ritade en stor, fet ros över hela pappret men när den var klar kändes det inte bra. Så jag fick ett infall och gick loss med vattenfärgerna(!?). Det blev en blodsplatter-ros istället men det känns fortfarande inte bra. Nu skiter jag dock i det och fortsätter med att rita något annat.


före massakern



efter.

Den ser förjävlig ut och ännu värre i verkligheten men ibland måste man bara prova, sådetså.

One thing that stays mine

Tjollahopp!
Idag är det torsdag, men även den här dagen känns helt avig! Att inte ha gått i skolan på en vecka har verkligen rubbat hela mitt tidsbegrepp men hey, jag klagar inte. Idag ska jag åka till Växjö och umgås med fröken Bergstrand som förövrigt har sovit 7 år inatt. Jag själv har varit uppe sen relativt tidigt och bara väntat på ett livstecken från henne så att jag kunde sätta mig på tåget. Vid 4 ska vi ses iallafall. Och fika. Alltid fika. he he

Åt nyss något som jag i princip slängde ihop av ingenting, stolt över att faktiskt använda spisen igen. Blev det gott? Dessvärre inte. Men jag är mätt.

Förresten så börjar det bli lite brådis med julklappar! Jag har ju typ ett dussin att köpa och jag har ingen aning om vem som ska få vad... Panik!

Aja, eftersom Martina är en sån grinch och inte vill leta julklappar idag så får jag väl försöka ta tag i det imorgon.

Sneakpeak

Förresten, här är ett screenshot från musikvideoinspelning. Scary shit, right? Detta är då jag och musikvideons skumma figur "Momo". Jag är medvetslös. He he.



Foto: Kristofer Carlsson
Redigering: Jag

This may never start, we could fall apart.

Imorse hände det som aldrig annars händer. Det som Marshall i "How I met your mother" skulle kalla för ett mirakel.
Onsdag, 24 november 2010, kl. 06.30:
Jag vaknar i mitt kalla, mörka rum. Tittar på klockan och suckar. Ögonlocken är tunga och jag sträcker mig efter mobilen och snoozar. När jag återigen vaknar är jag inte piggare. Snarare tvärtom. Jag vill bara blunda och somna om. Inte tända lampan, sätta ner fötterna på det kalla golvet och göra mig iordning för att sedan gå ut i snöovädret, bort till tåget och åka till Nybro. Men jag försöker piggna till och börjar med att sätta mig upp i sängen och tända lampan.
"Jag ska bara kolla om tåget är försenat", tänker jag som en patetisk ursäkt för att slippa kliva upp och klickar in mig på SJ:s hemsida.
Tåget är på tid.
"Bara facebook också..."
Jag gör en tragisk statusuppdatering där jag skriver att jag vill sova och är sedan på väg att stänga ner sidan när jag plötsligt ser min klasskamrat Simons status. "Lektionen är inställd". Jag gick in på skolmailen och dubbelkollade. Och det stämde! Jag kunde alltså släcka lampan (!), krypa ner under täcket (!) och somna om (!!!!). Förstår ni den underbara känslan? Helt amazing. Jag inser att det nog aldrig kommer hända igen men likväl. Tack Simon. Och tack Facebook.

Resten av dagen har spenderats i Växjö med min kära mor. Hon skulle på synundersökning och snäll som jag är, följde jag med som sällskap och agerade mentalt stöd när det skulle provas ut glasögon. Jag hjälpte även en snäll tant att hitta två par som passade henne och hon skrattade åt mig när jag sa att jag inte hade synfel utan bara tyckte att glasögon var snyggt (jag hade på mig mina enorma pilotbågar).

Efteråt åt vi lunch på Maido. Otroligt gott. När vi kom hem drack vi kaffe och åt choklad. Ganska händelselös dag men ändock väldigt skön. Jag har inte så mycket mer att göra nu, förutom att kika lite på skolarbete och titta på "Halv åtta hos mig".



En såhär glad skit blir man när man får sova ut på morgonen!

Everyday we play the same game

Musikvideon är KLAAAAR! Helt sjukt roligt var det och jag skulle vilja göra det igen. Men just nu är jag mest nyfiken på resultatet. Hoppas att det kommer bli bra :) är lite skeptisk över min insats men jag ska inte börja med mitt katastroftänkade riktigt än ^^ Såhär läskig kan man se ut iallafall!


Ny frisyr?

Ja jisses! Jag fastnade i taaz (länk) och har testat varenda frisyr som finns tror jag. Allt från afro till Dolly Partons, flikiga höga friss. Jag ska nämligen snart till frisören och är sugen på en ordentlig förändring. Problemet är bara att jag aldrig kan bestämma mig. Hittade ett par olika frisyrer som jag faktiskt gillade (vet att det inte kommer se exakt likadant ut på mig) så jag tänkt visa er. Om ni tycker att nån var finare än någon annan så kan ni väl slänga in en siffra i kommentarsfältet? :)


Kärlek

Har precis suttit och pratat som mössen i Askungen med min smått galna moder. Vi har även förbannat tre och deras förbannade-jävla-skit-bredband som aldrig fungerar. Lillasyster gör bokrecension men gästspelade här en stund medan hon åt makaroner och Bullens korv. Lillebror ringde precis och ville bli hämtad från gymnastiken och mamma tittar på mig med lömska ögon.
"Jag tänkte om du ville köra lite?"
Jo tack, snart har jag haft körkort i ett år och då funkar inte det där längre...

Tänkte skriva ett vettigare inlägg men han står tydligen utomhus och väntar och vi vill ju inte att han ska förfrysa den stackars pojken........


I'd rather be with you

Fy! Det var en klasskompis som gick in på min blogg på tåget och började läsa högt. Jag fick panik! Det låter så jävla töntigt när man hör vad man skriver och jag fick en sån obehagskänsla över att blogga helt plötsligt. Men jag slänger inte in handduken riktigt än, så ni får dras med mig ett tag till..

Färg&Form idag var lite småmysigt faktiskt! Vi fick först en genomgång av NCS (Natural Color System) och sedan lite olika papper som vi skulle klistra in små färgrutor på, så att de gick enligt färgskalan. Så det pysslade vi med i cirka två timmar, samtidigt som vi satt och tjötade med varann :) Hade det inte varit för alla redovisningar så skulle vi nog haft den lyxigaste utbildningen tror jag!

Sedan jag kom hem har jag inte gjort så mycket som jag borde. Jag har egentligen bara gjort tackkort till studenten (sjukt jävla mycket försent, jag vet) och druckit kaffe. Nu ska jag ta mig själv i kragen och göra klart menyn till Grafiska Verktyg. Lägger kanske upp resultatet här sedan, om jag blir nöjd..


Fruktansvärt glad Sandra på studenten i somras..

Pappersflygplan.

Ikväll blir det till att sova tidigt. Ska kliva upp kl.06.30 imorgon för en heldag i skolan och jag är lagom motiverad. Inte ens lite faktiskt. Men ett val, det har jag inte så jag får snällt försöka vända tillbaka dygnet igen efter en uppesittarkväll hos pappsen. Grattis igen förresten pappa, på fars dag!

Vad veckan bjuder på utöver skola och förmodligen ett par redovisningar eller så, vet jag inte riktigt än. Jag hoppas på att kunna gå och se Harry Potter i alla fall, för fy tusan vad jag har längtat efter den filmen!

Förresten så har jag faktiskt lite skolarbete som jag ligger efter med så jag ger er nu tillåtelse till att skälla på mig. Varsågoda! Skäll på bara, för jag måste fatta att jag inte kan fortsätta såhär.

4

Om ni tycker att jag ser blek, trött och allmänt tjurig.. well, it's because I am!

Tissel Tassel

Tja på er!

Mitt löfte till mig själv om att vara nykter hela helgen går som smort. Om nu ett löfte kan gå som smort (?). Dagen har spenderats i Kalmar, med familjen. Vi drog igenom Giraffen, Mediamarkt, Stadium och Ikea. Det ni! Jag blev en vinterjacka och en pinsam upplevelse rikare. Vinterjackan är i dun och är huuuur varm som helst, så det blir inga problem att gå till skolan i vinter. Den pinsamma upplevelsen inträffade inne på Lindex, där larmet gick när jag och Millan skulle gå ut ur affären. Efter att ett butiksbiträde hade sökt igenom våra väskor och inte hittat något fick vi gå, och då pep det helt plötsligt inte!? Men skadan var redan skedd, uppmärksamheten påkallad och mitt ansikte rött som en tomat. Som tur var hände det inte inne på Intersport i alla fall där en sjukt snygg kille jobbade.

Vi kom hem för ett tag sen och har sedan dess hängt upp gardiner, tänt ljus och fixat lite annat i mitt rum. Det blev hel-mysigt. Det är dock inte klart än, annars hade ni kunnat få se en bild.

Nu blir det förmodligen en film, lite godis och en massa ångest över att jag fortfarande inte tagit igen skolarbetet eller för att jag missar hatt-festen som alla mina klasskompisar ska på ikväll.


Hela familjen på pappa&Millans bröllop i somras


En av mina favoritbilder


Don't you worry

Tjollahopp!

Befinner mig i E-boda och ska strax äta lite gott och sedan är det fredagsmys för hela slanten! Jag tänkte ha en vit helg....vilket resulterade i fest igår istället. Jag förvånar till och med mig själv. Men Linus fyllde år och det firades på studentpuben och sedan hemma hos honom där ett halvtrött, halvberusat gäng sjöng Singstar. Myyyycket trevligt.

Har blivit klar med min workbook också. Vi hade blivit tillsagda att den skulle lämnas in idag och oj, vad jag har stressat. Bara för att få höra idag att vi får till måndag på oss. Jävla Skit. Skulle lagt krut på att göra illustrationen som skulle vart klar tills idag. Men men, det är bara att sätta sig ner ikväll och rita. Det är ju inte jättetråkigt faktiskt. Förutom det då, så tänker jag förtränga skolan för resten av helgen. Jag orkar helt enkelt inte bry mig just nu. And it feels good!

Så här får ni lite bilder från gårdagen och sedan säger jag adios för ikväll!








Stop And Stare

Tja!
Pluggar och lyssnar på One Republic gamla skiva "Dreaming Out Loud". Var så jäkla länge sen sist! Jag lyssnade verkligen sönder den ett tag men nu är det kul att höra alla låtar igen och nynna med..

Jobbar med min workbook nu och det går sakta men säkert framåt. För er som inte vet vad en workbook är, så är det vad vi har istället för tentor kan man säga. Det är som en liten process-dagbok som vi ska skriva under tiden som kursen pågår för att komma ihåg hur vi tänkte, vad vi lärde oss och vad vi kan göra bättre till nästa gång. Alltså är jag alldeles för sent ute, men eftersom jag har världens superminne borde det gå bra ändå.. he he..

Just nu sitter jag och gör en bildanalys som ska vara med i min WB. Är strax färdig och jag kan knappt vänta med att stryka det från min "to do-list". Här är bilden jag analyserar!



Igår slog det mig att det nog är väldigt många som har en buffertperson. Ni vet, den där personen som man tycker om väldigt mycket men som inte har blivit mer än en vän? Personen som mitt i natten, under ett samtal om allt mellan himmel och jord, kom på att det kunde vara bra att bestämma att om man inte var tillsammans med någon när man är 30 så ska man gifta sig. Ja, jag tror faktiskt att många har sagt så nån gång i livet, men frågan är hur ofta det händer? Tänk om man tappar kontakten men så, på ens 30-årsdag, ringer telefonen och den där vännen är i andra änden? Är det verkligen kärlek då eller bara en plan B? Finns det några därute som faktiskt har ett förhållande som började så? Hade varit spännande att höra deras story isåfall...

Vi är inte såna som i slutet får varann.

Vilken dag.. Och det säger jag med en stor suck! Klev upp tidigt och gav mig till skolan i regnrusket, visserligen i rätt typ av kläder för en gångs skull, men blev likväl genomblöt och frusen. Alla visade sina skisser och själva skoldagen var bra tills jag fick så fruktansvärt ont i magen att jag inte visste riktigt vad jag skulle göra. Bet ihop hela vägen till tåget, som var försenat, och under tågresan till Emmaboda kändes det ändå hyfsat okej.

I Emmaboda fick alla hoppa av eftersom ett godståg fastnat mellan E-boda och Lessebo och vi fick veta att en ersättningsbuss var på väg. Men då gick det inte längre. Kändes som att någon hade slagit mig flera gånger i solar plexus och jag fick anstränga mig för att inte börja lipa av smärtan så jag ringde pappa som kom och hämtade mig direkt.

Sov några timmar, släpade mig hem till Hovmantorp och har tagit tabletter för magkatarr nu. För det är det de är. Sjuk jävla magkatarr. Förmodligen på grund av all stress över skolan nu men inte blev det bättre av att jag nu inte hunnit få något gjort idag! Fan fan fan.

Så imorgon ska jag försöka ta det lugnt (?) samtidigt som jag ska plugga ungefär från det att jag vaknar till jag går och lägger mig. Great success.

Menar inte att klaga men den här dagen har verkligen varit skit.
Vill bara att allt ska vara klart nu, så jag slipper tänka på det!!


You weren't there

Haaaaaallå!

Jäklar, vilken produktiv dag jag har haft! Färg&Form-kursen började idag med Illustration på schemat. Vi fick i uppgift att rita grönsaker som barnbokskaraktärer, en logotyp och sedan en bild till en tidningsartikel. Den sista var nog svårast tror jag. Är relativt nöjd med mina grönsaker. Iaf paprikan och moroten. Macke och Pepe.. hehe

Igår spenderade jag natten i Kalmar, hos Vedde. Vi satt uppe aaaalldeles för länge men det var supertrevligt. Pratade om allt mellan himmel och jord och åt Ben&Jerrys. Perfekt söndag!

Imorgon är det återigen skola, sen blir det plugg resten av dagen!




Jag borde vara lycklig nu, eller vad säger du?

Sitter och lyssnar på Snook samtidigt som jag ritar. Det märks att det var ett tag sen för jag är verkligen ringrostig! Skulle i alla fall ge mig på ett självporträtt som jag ritade samtidigt som jag kollade på mig själv i camen, men det gick åt helvete. Först såg det ut som en alien, sen lite som mig men det slutade med att det blev en random brud som ser sur ut. Bra gjort, Sandra. Bra gjort.

Nu är det förvisso helg, så det gör inget! Lång-helg dessutom! Så imorgon ska jag sova ut, träna, plugga och sedan jobba för att avrunda fredagen med lite utgång. Man skulle ju kunna ha det sämre.

Jag bjuder på mitt kladdiga verk! Döm mig inte, jag skissade bara. Förresten så h-a-t-a-r jag när man är för sotig om fingrarna och sedan råkar trycka ett stort fett tumavtryck mitt i teckningen!!!! Det hände ett par gånger, om ni undrar varför hon är fläckig. Det är alltså inte tänkt att se ut som nån läskig hudsjukdom.


Trött som ...

Imorgon väntar en heldag i skolan. En heldag med grafiska verktyg. Jag känner för det ungefär lika mycket som jag känner för att stoppa ner handen i en mixer. Skulle helst bara vilja sova ut, gå till gymmet i lugn och ro, sola lite och kanske sitta och rita en stund.

I wish.

Har läxa tills imorgon men vet inte riktigt om jag kommer bli klar med det. Eller ja, jag kan bli klar men jag kommer förmodligen inte bli nöjd.

Förlåt för detta über-negativa inlägg men jag känner mig bara så trött just nu..
Hörs imorgon istället!


Why So Serious?

Hej på er!
Jag är sämst, jag vet - men jag orkar verkligen inte ta någonting alls på allvar just nu! Jag gör skolarbete i sista sekunden, har inte ens lite koll på min ekonomi och går inte till gymmet om jag absolut inte känner för det. Inte likt mig någonstans, förutom det med skolarbetet då, men just nu är det bara så. Det får gå som det går, liksom.

Idag har jag varit i skolan och redovisat en mini-poster som jag gjorde häromdagen. Man skulle skriva om en person som har inspirerat en och jag valde den coola Kat Von D, eftersom hon är världens mest kända kvinnliga tatuerare. Hon hoppade av skolan när hon var sexton för att börja tatuera och titta på henne idag? Att vara driven lönar sig. Hon får mig att vilja stänga in mig i ett rum i typ en månad och bara rita, rita, rita. Tyvärr finns det ju inte riktigt utrymme för det, med skolan och allt. Småsyskonen har höstlov nu och frågar retsamt: "Varför har inte du det?"

Jag bara muttrar tillbaka.

Efter skolan lunchade jag med Simon och Sebastian a.k.a Gurra och Ljungby. Det blev bakad potatis på Bröderna Bloms. Himla gott faktiskt! Sedan åkte jag hem och somnade på soffan. Nu har jag precis avslutat morgondagens läxa och ska soooooooooooooova nu. Fy faaaan vad skönt, rent ut sagt.

Kolla förresten vilka söta små Plopp-godisar jag fick av mamma idag! Skönt att veta att lycka faktiskt finns i chokladform.


RSS 2.0