Ps.

Lägenhets-student-rummet var ingenting för mig :/
Påminde hemskt mycket om en bunker från andra världskriget, fast på tredje våningen..
Jag får helt enkelt leta vidare!

Jump a little higher, if you feel a little lighter

Nämen tja!
Befinner mig i Emmaboda hos farsgubben för tillfället och hälsar på lite. Faster Malin med familj är här så jag passar på att umgås.. Vi ses bara sisådär var tredje månad så det är kul att ses..

Pluggdejten gick bra! Kändes som att vi rätade ut en del frågetecken. Drack alldeles för mycket kaffe dock. Känner mig smått speedad och Malin frågade nyss om jag knarkar, för att mina pupiller är så stora. Det är nämligen en åkomma jag har. Stora pupiller. But I promise you, I'm clean!

Jag skulle nog uppskatta det till 40% plugg, 50% fika och 10% youtube-klipp. En perfekt kombination med andra ord. Det känns liiite bättre inför tentan men jag är inte riktigt nöjd än så jag ska försöka plugga lite till ikväll. Och med tanke på att jag precis drack ett glas rödvin och snart ska börja på min femte kopp kaffe för dagen så kommer det säkert få alldeles utmärkt.. he he

Dagens låt är by the way Accidentally in love med Counting Crows. Mysigare låt får man nog leta efter.







God could be funny at a cocktailparty

Mornin'!
Jag vaknade för en halvtimme sen och klev direkt upp för att baka kladdkakemuffins. Man kan ju inte komma till en pluggdejt tomhänt! Jag har visserligen inte bakat på hur länge som helst så jag kanske har tappat mina skills men då får de äta dem ändå. Faktiskt.

Slänger en blick in i ugnen nu och får en obehaglig magkänsla av att jag kanske tog en halv matsked bakpulver istället för en halv tesked....

Anyway, det är fint väder idag! Riktigt fint till och med! Termometern säger ju dock att det bara är 7 grader ute men jag hoppas att det inte stämmer för i så fall kommer jag frysa ihjäl när jag går ut i min jeansjacka. Jag tänkte liksom trotsa hösten lite sådär rebelliskt innan det blir oktober för sen är det för sent. Då är det bara att tacka och ta emot regnet, blåsten och mörkret. Om man inte gör som min vän Anna då. Som flyr landet till underbara Thailand..

Jaha, antingen har jag en superugn eller så skriver jag långsammare än jag-vet-inte-vad för nu är muffinsen klara! Och de sjönk ihop så de blev inte abnormalt stora.
Då återstår det bara för mig att duscha, göra mig presentabel och bege mig!
Ciao!



It's true, life will smile for you

Om ni inte har märkt det redan så har jag en förkärlek för att ha låttitlar eller texter i rubrikerna..

Promenaden blev lång och jag andades mycket. Nu har jag ont i fötterna och har ätit en kaka fastän jag inte skulle. Börjar tvivla på att det där nyttiga, hälsosamma livet är för mig. En morot ÄR INTE lika god som en kaka. Visst, den är ju färggladare och sådär men det räcker liksom inte riktigt hela vägen..
"Nice try, Carrot. But you're just not tasty enough."

Inte lyckades jag trolla fram en skrivare heller. Ganska dumt faktiskt. Men jag vägrar tänka att de åtta timmar som jag har lagt på pluggandet idag har varit förgäves. Jag menar, något måste ju ha fastnat? Eller så kanske man borde testa den där metoden, att tala in allt och sedan lyssna på det på repeat medan man sover... Någon som vet om det funkar?

Nu tänkte jag plugga i sisådär en timme till och sen blir det sängen. Ska åka och kolla på ett studentrum i Kalmar imorgon. Är visserligen ganska säker på att jag inte kommer ta det på grund av att det är så litet, men det skadar ju inte att kolla i alla fall..

Jag bjuder på en såndär lite halv-seriös-pose-bild från i somras!

PAUS!

Jag har nästan glömt vad frisk luft är för något så jag ska sätta ena foten framför den andra med Anna en timme eller så.. Hoppas bara att jag inte har glömt hur man andas...

The man who can't be moved

...eller ja, the girl who can't be moved då..

Jag sitter nämligen kvar på precis samma plats som jag gjorde innan. Kommer inte ihåg sist jag pluggade såhär länge och såhär bra! *Klapp på axeln* Pausade dock nyss för mat. Pasta med kassler-champinjon-lök-och-paprika-sås. Det var ungefär såhär gott! (Måttar med händerna)

Nu har jag "bara" cirka 25 sidor kvar att renskriva och sedan är jag färdig för dagen! Skulle behöva trolla fram en skrivare lite snyggt också så att jag faktiskt kan ta med allt jag har gjort idag, till min pluggdejt imorgon, men det får bli ett senare problem..

När jag skulle ta kortet:

Mamma: Är det där till din blogg?
Jag
: Mmm..
Mamma
: Du hade ju kunnat lägga på lite färska örter eller nått..
Jag
: Har vi det då?
Mamma
: Nää..

Sandra tipsar!

Lyssna på U2 samtidigt som du pluggar!

Det går utomordentligt bra faktiskt.

Wake me up when september ends

Godmorgon godmorgon!
Jag sitter vid köksbordet i morgonrock med det obligatoriska morgonkaffet jämte mig och förbereder mig för en hel dag av pluggande. Det känns faktiskt inte så hemskt som det borde, men jag återkommer förmodligen när jag har gått igenom allt och insett att jag inte förstår hälften.

By the way, så lyckades jag precis doppa näsan i kaffet. Jo, faktiskt. Skulle sörpla upp lite sådär från kanten men det var visst inte tillräckligt mycket kaffe i glaset så nu kommer det nog lukta kaffe hela dagen. Inte mig emot visserligen, kaffe luktar gott :)

Men ja, det är väl planen för idag. Plugga, alltså. Min chef ringde innan och ville att jag skulle jobba imorgon men för en gångs skull sa jag nej. Det skulle ju faktiskt vara ganska skönt att klara tentan direkt så jag ska verkligen, verkligen anstränga mig för att förstå allt.

Just det, jag har ju inte ens berättat vad tentan handlar om! Det är nyckelbegrepp inom medie,- och kommunikationsvetenskap det handlar om. Uttryck som till exempel "semiotik", "bricolage", "kontext" och "konvention". Kort sagt, det är nästan som att lära sig ett nytt språk fast annorlunda.

Så, I better get to it!
Hörs sen!

Mitt enkla kontor. Observera Ellos-katalogen som utgör laptopstöd.


Förmodligen sämst.

Ja, jag är nog förmodligen sämst. Sitter här utan att ha pluggat och utan att ha köpt gymkort. Vet ni vad min ursäkt är?

Jag har ingen.

Jag har helt enkelt skjutit upp det tills imorgon. As usual. Jag borde typ sätta alarmet på 05.30 bara för att jävlas med mig själv.

Kollar iallafall på Idol nu och väntar på att mamma ska komma hem. Ska försöka komma i säng tidigt ikväll och har därför undvikit kaffe hela eftermiddagen och kvällen. Vet inte hur, men jag har totalvänt på dygnet trots att jag både pluggar och jobbar. Inte särskilt smart.

Jag säger helt enkelt godnatt redan nu.
Godnatt!

Alla drömmer vi om lyckan som om livet blivit fel

Hey!
Hemkommen från skolan och är faktiskt oförskämt pigg. Kanske var det min powernap på tåget som gjorde susen, kanske den lilla solglimt som dök upp på promenaden hem - who knows? Jag vet bara att jag, med min nya energi, ska renskriva lite föreläsningsanteckningar och sedan bege mig upp till idrottshallen för att införskaffa ett gymkort. Det ni! Det är fan inte dåligt ska jag säga er, för den här kroppen har inte gjort något ansträngande på alldeles för lång tid.

Jag blir alltid så godissugen när jag kommer hem och dagarna och då kan det slinka ner ett kex eller två, men idag slängde jag bara en lång, längtansfull blick på Oreos-rullen i skafferiet, suckade och stängde skåpet. Åt istället tre stycken fruktansvärt äckliga oliver och nu är jag icke längre godissugen. Extremt smart eller extremt korkat, gränsen är hårfin.

Nehe, om man skulle göra lite nytta?
Hörs senare..

Bild från ABC-gruppen


Sleeping To Dream

Nu ska jag krypa ner i sängen och sooova.. Borde egentligen ha pluggat betydligt mer än jag har gjort idag men imorgon blir det en riktig studiedag med några tjejer från klassen. Det känns bra. Man förstår så himla mycket mer när man får diskutera lite.

Tips på en bra låt, som är himla mysig att somna till är :
Jason Mraz - Sleeping to dream Eagles Ballroom Live Version
Lyssna, lyssna, lyssna!
Det ska jag göra.
Godnatt.

Technologic

Iiiih, nu är den beställd! Tele2-abonnemanget är uppsagt, numret håller på att flyttas och beställningen hos 3 är gjord. Det kommer bli sååååå bra ;)

Måste bara berätta om en rolig grej som hände vid matbordet för någon vecka sen.

Jag, min mamma och min lillasyster Molly har slagit oss ner för att äta och vi ropar på min lillebror som är inne på sitt rum och kollar på film. Vi är sällan hemma allihopa samtidigt så det skulle bli trevligt att äta tillsammans och mamma hade lagat en riktigt ordentlig middag. Då kommer Max, sätter sig vid bordet och ställer upp sin mp4 mot kastrullen (!) och fortsätter titta på filmen (!) samtidigt som han äter!!
Vi bara satt och gapade och tillslut frågade mamma:
"Vad håller du på med?!"
Han tuggar ur, släpper mp4an med blicken och säger:
"Technologic!"

Haha, det är verkligen sjukt hur mycket reklamen påverkar oss ^^




Film från: http://www.youtube.com/watch?v=l_ChIxTsX_4

Every New Beginning Comes From Some Other Beginnings End

Good afternoon!
Jag är precis hemkommen och sitter nu i soffan med laptopen i knät. Har hunnit med förvånansvärt mycket idag fastän klockan bara är 17! Föreläsning i Kalmar mellan 9-12 och sedan vidare till Växjö för en fika med Juan-Emil. Smet även in i tre-butiken en sväng för att rådfråga om mitt kommande havandeskap.

Japp, jag ska bli med iphone.

En iphone 4 till och med! Tekniknörd som jag är, längtar jag sjukt mycket och eftersom leveranstiden är cirka 4 veckor så kommer den precis lagom till min födelsedag! Perfekt, liksom! Har varit fast i abbonemangsträsket ett tag nu men slutligen bestämt mig för att lämna Tele2, som jag har varit trogen i så många år, för 3. Det bär mig dock emot eftersom 3s reklam kan vara bland den sämsta som visas i tv-rutan...

Bild lånad från: http://brinkenfeldtit.se/wp-content/uploads/iphone-4-design1.jpg


Here I go again

Ja, nu är det nog tredje gången jag ger mig på det här med bloggandet. Tidigare har inläggen bara blivit färre och färre tills jag slutligen inte uppdaterat överhuvudtaget, vilket är väldigt tråkigt. Om det berodde på tidsbrist eller ointressant innehåll lämnar jag osagt. Men som rubriken lyder så ska jag ge det ett försök till. Jag älskar ju trots allt att skriva och.. vad är det man säger? Skam den som ger sig?

För er som inte känner mig kan jag dra en snabb presentation!
Jag heter Sandra och är en nittonårig, musikälskande blondin som precis har börjat plugga reklam på Linnéuniversitetet. Tycker att livet är allmänt härligt just nu, men med handen på hjärtat så är tempramentet ganska hett, så det där kan skifta från dag till dag. Kan väl säga att jag siktar på en karriär inom reklambranschen men skulle nog helst av allt vilja bli tatuerare.. En dröm som med lite envishet kanske slår in. Det känns ju visserligen som att jag alltid har levt lite med inställningen: "Varför inte göra allt på en och samma gång?" så kanske blir jag en tatuerande Art Director?



RSS 2.0